Makineden kaz civcivi çıkarma

Yumurta kuluçka kaz üretiminin ve kaz üretiminin temelinin geliştirilmesi için önemli bir adımdır. Bununla birlikte, yumurtaların kuluçka oranı sadece kuluçka teknolojisiyle değil, yumurtaların kaynağı (kaz yetiştiriciliği, erkek-kadın oranı, salgın önleme, vb.), Koruma süresi, yumurta ağırlığı, yumurta şekli gibi dolaylı olarak yumurta kalitesi ile de ilgilidir. kaz yumurtası iyileştirmek amacıyla vb yumurta kabuğu kalite ve temizlik, kuluçkalık oranı dikkatle değerlendirilmelidir.
  (A), yumurta
  1. Damızlık yumurta seçimi. Damızlık yumurtalara yönelik gereksinimler kaz enfeksiyöz hastalıkları, iyi sağlık ve salgın önleme koşulları, önleyici enjeksiyonlar, yem beslenme standartları ve erkek ve dişi kazların uygun oranı olmayan salgın olmayan alanlardan gelir. Damızlık yumurtaların döllenme oranı% 85'in üzerinde olmalıdır. Yumurtalar seçim kriterlerini karşılamak için önemlidir (küçük kaz yumurtası ağırlığı 120-135 gram, orta kaz yumurtası ağırlığı 135-150 gram, büyük kaz yumurtası ağırlığı 150-210 gram), yumurta şekli tercihen elips, yumurta şekil endeksi 1.4'tür ~ 1.5 uygundur. Yumurta kabuğu kalitesi yoğun ve muntazam bir yapı ve orta kalınlık gerektirir.Çok kalın çelik tenli yumurtalar ve pürüzlü tenli yumurtalar tohumlama için uygun değildir. Yumurta kabuğu temizdir ve dışkı veya başka kirleticiler içermez.
  2. Damızlık yumurtaların korunmasıPrensip olarak, yumurtaların saklama süresi ne kadar kısa olursa, genellikle 7 ila 10 gün daha iyidir. Yumurta saklamak için en iyi sıcaklık 13 ~ 16 ℃, 24 exceed (embriyonik gelişim için kritik sıcaklık) geçmemelidir. Nem% 75 ila% 85 bağıl nem olmalıdır. Depolama süresi 7 günü aştığında, yumurta 45 derecelik bir açıyla günde 1 ila 2 kez çevrilmelidir Yumurta deposu özel bir koku olmadan iyi havalandırılmalı ve doğrudan güneş ışığından kaçınılmalıdır.
  3. Yumurtaları sterilize edin. (1) Toplanan yumurtalar sterilize edilmeli ve genellikle fümigasyon kullanılarak her sabah yumurta deposunda saklanmalıdır.Dezenfeksiyon, metreküp hacmi başına 42 ml formalin, 21 gram potasyum permanganat, 20-24 environmental çevre koşulları altında 20 dakika fumigasyona göre, bağıl nem% 75-% 80, yumurtanın yüzeyindeki bakterileri öldürebilir % 95 ~% 98.5. (2) Yumurtaları yumurtadan önce dezenfekte edin, genellikle solüsyon ıslatma veya sprey dezenfeksiyonunu kullanın.Çoğu dezenfektan vardır, genellikle% 0.1 Xin Jie Er solüsyonu, 40 at 10 dakika bekletin, inkübatöre boşaltın, yumurta yüzeyi kirli Yumurtalar% 0.02 potasyum permanganat çözeltisi ile yıkanabilir, süzülebilir ve inkübe edilebilir. Temiz yumurta eriştelerine sahip yumurtalar, 3 ml% 50 paratoksin artı 10 litre su ile püskürtülerek sterilize edilebilir Yumurta erişteleri kurutulur ve sonra inkübe edilir. Aynı zamanda, 20 ila 30 dakika boyunca metreküp başına 28 ml artı 14 gram potasyum permanganat başına 28 ml fumigasyona tabi tutulan bir inkübatörde fümigasyon ve sterilize edilebilir.
  (2) Embriyo
  Vücut dışında kaz embriyo gelişimi - yani kuluçka süreci sırasında gelişme. Embriyolar uygun sıcaklık ve nem altında yaklaşık 30.5 gün sonra kaz yavrularına dönüşür.
  Embriyonun materyal metabolizması çok karmaşık bir fizyolojik ve biyokimyasal işlemdir, embriyonik zar henüz kuluçkalamanın ilk iki gününde oluşmamıştır.Bu sırada embriyo yumurta sarısında glikozu doğrudan ozmozla kullanır ve karbonhidrattan ayrışan oksijeni kullanır. : Sarısı kesesi kan dolaşımının oluşmasından 7 gün kaz embriyo yaşına kadar, embriyo esas olarak yumurta sarısı besinler ve oksijeni sarısı kesesi kan damarları tarafından emer ve embriyonun materyal metabolizması hızla artar ve hem karbonhidratlar hem de proteinler kullanılarak karmaşık hale gelir; Kaz embriyoları 8 ila 28 günlük olduğunda, malzeme metabolizması güçlüdür ve ağırlık hızla artar.Bu zamanda, yumurta sarısı içindeki besinlerin yumurta sarısı kan damarları tarafından emilmesine ek olarak, embriyolar ayrıca yumurta akı ve kalsiyumdaki proteinleri allantoik kan damarları yoluyla emer. Embriyo protein kullanımı gittikçe daha eksiksiz hale geliyor, üre ve ürik asidi parçalayabilir. Yumurta akı ve yumurta sarısı büyük ölçüde azalır ve çoğu organların ana bileşeni olan embriyonik hücrelere dönüşür. 16 günlük embriyo çağında, allantoz yumurtanın küçük başını kapattıktan sonra, embriyo çok fazla yağ kullanır ve onu vücut yağı olarak biriktirir Embriyonun kemikleşmesi gittikçe güçlenir ve yumurta kabuğundaki minerallerin çoğu kullanılır. 28-29 günlük embriyonik yaşta protein tükendi, allantoik solgunlaştı ve embriyo akciğerlerle nefes almaya başladı.Şu anda yağ metabolizması zirveye ulaşıyor ve embriyo daha fazla ısı üretiyor. Kuluçkadan sonraki dönemlerde, yağ metabolizmasının sürekli artması nedeniyle, ısı üretimi yavaş yavaş artmıştır Kuluçka sıcaklığının uygun şekilde azaltılmasına ek olarak, yumurtalar embriyo yaşından 16 ila 17 gün sonra günde iki kez asılmalıdır.
  (3) Kaz yumurtalarının çıkım koşulları
  Kaz yumurtalarının kuluçka koşulları sıcaklık, nem, havalandırma, yumurta çevirme ve yumurta kurutmayı içerir.
  1. Sıcaklık ve nem: Sıcaklık yumurtaların çıkması için birincil koşuldur, çok yüksek veya çok düşük embriyonun gelişimini etkileyecek ve hatta ölüme neden olacaktır. Yüksek sıcaklık, embriyolar için daha dar bir ölümcül sınırına ve daha büyük bir riske sahiptir.Örneğin, embriyo yumurtalarının sıcaklığı 42 ° C'ye ulaştığında, 3 ila 4 saat embriyoyu öldürebilir Düşük sıcaklık ölümcül sınırı daha geniştir ve sıcaklık 30'a kadar düşük olduğunda olduğu gibi risk nispeten küçüktür. Kaz embriyosunun ölmesi 30 saat sürer. Ancak sıcaklık uzun süre çok yüksek veya düşük, ölüme neden olmamasına rağmen kuluçka oranını ve kaz yavrularının sağlığını etkileyecektir. Kaz yumurtalarının yağ içeriği ve kalori seviyesi yumurta ve ördek yumurtasından daha yüksek olduğu için kaz yumurtasının kuluçka için gerekli sıcaklık yumurta ve ördek yumurtasından daha düşüktür. Normal kuluçka kaz yumurtaları için uygun sıcaklık aralığı 36 ~ 37.2 ℃ olduğunu. Bununla birlikte, yumurta açma kapısı ve kuluçka başlangıcındaki düşük oda sıcaklığı nedeniyle, kuluçka sırasındaki gerçek sıcaklık teorik sıcaklıktan daha yüksektir. Genel sabit sıcaklık 37.8 ~ 37.6 ℃.
  2. Havalandırma: Kuluçka makinesinin giriş valfi erken aşamada yaklaşık 1/5, orta aşamada yaklaşık 1/3 ve sonraki aşamada 1/2 daha güçlü açılır.
  3. Yumurta çevirme: Yumurtalar 2 ila 3 saatte bir döndürülmeli ve açı 45 ila 50 derece arasında mümkün olduğunca büyük olmalıdır.
  4. Yumurta Kurutma: 16-14 embriyodan sonra, yumurtaları günde iki kez kurutmaya başlayın.Prensip olarak, sabah ve öğleden sonraları kurutun, yumurtaları sabahları ve akşamları sıcak günlerde kurutmak daha iyidir Yumurtaların kuruma süresi her seferinde 30-50 dakikadır. Yumurta sıcaklığı standardı insan vücudu sıcaklığı olarak 36.5 ℃ 'dir. Normalde sıcaklığı test etmek için göz kapağını kullanın, yumurtayı göz kapağına koyun, çeşitli bölümlerde daha fazla yumurta deneyin. Havalandırdıktan sonra, yumurta eriştelerini yaklaşık 2 kez 30 at 'de ılık suyla püskürtün ve daha sonra inkübatöre geri gönderin.
  (D) inkübe yumurta işlemi kuluçka
  1. İnkübasyondan önce hazırlık: (1) Birkaç günde bir inkübe etme, şaşırtıcı yumurtlama zamanı ve yumurtlama, foto-yerleştirme ve kuluçka süresi gibi bir inkübasyon planı oluşturun. (2) İnkübatörü elden geçirin ve ilgili makine aksesuarlarını hazırlayın.
  2. Yumurtaların inkübasyonu: (1) İnkübasyondan önce, yumurtalar 25 ° C'de 4 saat önceden ısıtılır ve dezenfekte edilir. (2) Yumurta tepsisi tepsiye yatay olarak yerleştirilmeli ve yumurta tepsisi numarası tarihlendirilmelidir. (3) Kuluçka süresi öğleden sonra saat 16'dan sonra, gündüz çok sayıda kuluçkahanenin olmasını sağlamak için en iyisidir, bu da çalışmayı kolaylaştırır.
  3. Günlük yönetim: (1) Sıcaklığı istediğiniz zaman kontrol edin Termometre anormalse kontrol edilmeli ve değiştirilmelidir. (2) Nemi kontrol edin.Makinedeki su tepsisinde yüzen kıllar varsa, zaman içinde çıkarılmalıdır.Su tepsisine su eklenmesi, makinedeki nemi korumak için suyu ısıtmalıdır. (3) Makinenin çalışmasını gözlemleyin, sıcak ve sıcak olup olmadığını görmek için makinenin şaftına dokunun ve düzenli olarak makine şaftına yağ ekleyin. (4) Yumurta kuluçka üç kez yapılmalıdır, bir fotoğraf 7 ila 8 gün, ikinci fotoğraf 15 ila 16 gün ve üçüncü fotoğraf 27 ila 28 gündür. Ancak gerçek kuluçkahane üretiminde, beyaz kan yumurtalarını kontrol etmek için sadece bir fotoğraf çekildi. Rastgele test için genellikle iki fotoğraf ve üç fotoğraf çekilir.İkinci fotoğraf, küçük allantoik kistlerin kapalı (kapı kapalı) olup olmadığını ve üçüncü fotoğraf embriyonik gelişim sırasında yanıp sönen tüyler ve gölgeler olup olmadığını görmek içindir. Kuluçka sıcaklığını ve nemini ayarlamak için. (5) Yumurtaları kuluçka makinesine yaklaşık 28 günlük embriyo yaşına taşıyın, uygun şekilde soğutun, nemlendirin ve yumurta çevirmeyi bırakın. (6) 30 günlük embriyonik yaşta çok sayıda civciv yumurtadan çıkacak, kaz yavrularını almak için kuluçka kapısı yaklaşık 4 saatte bir açılacak ve boş yumurta kabukları çıkarılacaktır. Daha sonraki aşamada, kuluçkada zorluk çeken embriyonik yumurtalara doğum yapmaları için düzgün bir şekilde yardım edilir, yani kabukta küçük bir delik delinir ve kabuk kabuklaştıkça kabuk yavaş yavaş genişler, ancak allantozu kırıp kanamaya neden olmamalıdır. Kuluçkadan sonra, yumurta tepsisini, zemini ve makinedeki eşyaları temizleyin. (7) Elektrik kesintisi durumunda acil tedavi Kısa embriyo yaşı, kapının açılmasını azaltmak için kapıyı kapatmalı ve yumurta resimleri çekmeyi durdurmalı, ancak havalandırma için kapı düzgün açılmalıdır.
  (5) İnkübasyon etkisi incelemesi
  İnkübasyon işlemi sırasında sıkı sıcaklık ve nem bilgisayar kontrolleri olmasına rağmen, hava, oda sıcaklığı, yumurtanın açılma süresi ve su tepsisinin sıcaklığı nedeniyle küçük problemler olabilir. Tarama etkisi kontrol edilerek uygun ayarlamalar yapılabilir.
  Muayene yöntemi esas olarak yumurtaların incelenmesi, ardından yumurta ağırlığındaki değişiklikler, kuluçka süresi ve ölü embriyoların otopsisi ile yapılır.
  1. Resimdeki yumurtalar: Embriyonlu yumurtaların% 70'inden fazlası bir resimde ilk standardı karşılayamazsa, inkübasyon sıcaklığının düşük olduğunu gösteren daha az ölü embriyo vardır; embriyonlu yumurtaların% 70'inden fazlası çok hızlı gelişirse, birkaçı normal ve ölü embriyo yumurtaları% 5'i aşar , Kuluçka sıcaklığının nispeten yüksek olduğunu belirten; embriyo yumurtaları normal olarak gelişiyorsa ve çok sayıda zayıf ve ölü sperm yumurtası varsa ve ölü sperm yumurtalarında çok sayıda sarı yapışkan kabuk varsa, bu bir kuluçka problemi değil, üreme yumurtası koruma veya taşıma problemidir. Embriyo yumurtaları normal gelişirse ve daha fazla beyaz yumurta ve ölü embriyo yumurtası varsa, bunun nedeni erkek ve dişi yetiştiricilerin uygun olmayan oranı veya yetersiz yem beslenmesi olabilir. İkinci fotoğrafta, yumurtanın küçük allantoik damarları% 70'den fazla kapanmadı ve 7 ila 15 embriyo yaş aşamasında inkübatördeki sıcaklığın düşük olduğunu gösteren çok sayıda ölü embriyo yumurtası yoktu; Ölü embriyo yumurtalarının sayısı artar ve az sayıda kapatılmamış embriyo yumurtası allantoik damarlarda farklı derecelerde tıkanıklık veya yırtılma gösterir. 7-5 embriyo çağı sırasında sıcaklık yüksektir; embriyo gelişimi düzensizse, boşluk büyükse, ölü embriyo normaldir veya Çok fazla, bazı embriyo yumurtaları allantoik damarların sonunda tıkanmış gibi görünüyor, bu da inkübatördeki sıcaklık farkının büyük olduğunu veya yumurta devir sayısının yeterli olmadığını, açının yeterli olmadığını veya elektrik kesintisine neden olduğunu gösteriyor. Uzun ve taze değil. Üç fotoğrafta, embriyo yumurtaları 27 gün içinde yumurta kabuğunda gagalamaya başladı ve ölü yumurtalar% 7'yi aştı, bu da kuluçkadan sonraki 15. günden sonra sıcaklığın daha uzun bir süre daha yüksek olduğunu gösterdi; hava odası küçükse, kenarlar düzgüntü ve yanıp sönen gölge yoktu, Bu, inkübasyonun 15. gününden sonra sıcaklığın düşük ve nemin yüksek olduğu anlamına gelir; embriyo normal olarak gelişiyorsa, ölü yumurtaların% 10'undan fazlasına çeşitli nedenlerden kaynaklanır.
  2. Yumurta ağırlığındaki değişiklikler: Embriyo yaşı arttıkça metabolizma artar, su buharlaşır ve yumurta ağırlığı yavaş yavaş azalır.
  3. Kuluçka süresi: normal kuluçka süresi 30.5 gündür ve kuluçka süresi (kuluçka başlangıcından kuluçka zamanına kadar) yaklaşık 40 saattir, örneğin ölü embriyo sayısı% 15'i aşarsa, embriyo normal olarak gelişir ve kuluçka ikinci fotoğrafta meydana gelir. Zaman ilerlediğinde, zayıf civcivlerde bariz kauçuk saç fenomeni vardır, bu da ikinci atıştan sonra sıcaklığın çok yüksek olduğunu gösterir; Ölü embriyo yumurtaları belirli bir embriyo çağında yoğunlaşırsa, sıcaklığın bir gün çok yüksek olduğu anlamına gelir; kuluçka süresi gecikirse, kuşlar yumuşar 1. Göbek büyüktür ve ölü doğum oranı önemli ölçüde artmıştır.İkinci maruziyet sırasında gelişme normaldir, bu da ikinci maruziyetten sonra sıcaklığın düşük olduğunu gösterir; Kırmızı kan varsa yumurta kabuğundaki kalıntılar (terk edilmiş allantoik, fetal kesesi, iç kabuk zarı, seröz membran) Bu, sıcaklığın yeterli olmadığı anlamına gelir.
  4. Ölü yumurtaların incelenmesi: pişirilmiş ve soyulmuş, yumurta kabuğunun bir kısmı yumurta akı (kapı) tarafından yapıştırılırsa, allantozun kapalı olmadığı anlamına gelir, bu da yumurtadan 18 gün önce bir problemdir.Tüm yumurta kabuğu soyulmuşsa, yumurtadan sonraki dönemdedir. Sorun; eğer ölü doğum beyazsa ve protein iyi emilmezse, sıcaklık kuluçkadan önce 20 günden daha fazladır.Kan kabuğuna kan pimlenirse, kabuğun sıcaklığı yüksektir.Bazen kaz kara kan pıhtılarına sahiptir ve bazı gagalar gerilmiştir. Kabuktan, yumurta sarısı çıkışı
DAHA DETAYLI YAZILAR VE çalışmalar için BURAYA tıklayınız

Yorumlar